пятница, 11 марта 2016 г.

Вчені з'ясували, як завантажувати знання в мозок

Завантаження знань безпосередньо в мозок, продемонстроване в голлівудському фільмі «Матриця», незабаром зможе вимагати стільки ж зусиль як і звичайне занурення у сон, вважають вчені.
Британське видання Telegraph повідомляє, що дослідники розробили тренажер, який може подати інформацію безпосередньо в мозок людини і навчити її новим навичкам в більш короткий проміжок часу у порівнянні зі звичайними методиками.
Вчені вважають, що такий тренажер може бути першим кроком в розробці сучасного програмного забезпечення, яке зробить миттєве навчання в стилі «Матриці» реальністю.
Дослідники з HRL Laboratories в Каліфорнії кажуть, що знайшли спосіб посилювати навчання, тільки в набагато менших масштабах, ніж в голлівудському фільмі.
Вони вивчали електричні сигнали в мозку тренованого пілота, а потім подавали ці дані в мозок новачків, які навчалися пілотувати літак в реалістичному симуляторі польотів.
Дослідження, опубліковане в журналі Frontiers in Human Neuroscience, показало, що, новачки, які отримали стимуляцію мозку за допомогою електродів головного шолома, поліпшили свої здібності пілотування і освоїли завдання на 33 відсотки краще, ніж в групі плацебо.
«Наша система є однією з перших у своєму роді. Це система стимуляції мозку, - пояснює доктор Метью Філліпс. - Коли ви дізнаєтеся щось, ваш мозок фізично змінюється. В процесі, званому нейро-пластичність, в мозку створюються і закріплюються зв'язки. Виявляється, що деякі функції мозку, такі як мова і пам'ять, розташовані в дуже специфічних областях мозку розміром з наш мізинець. Наша система переносить потрібні зв'язки в потрібні ділянки мозку».
Філліпс вважає, що стимуляція мозку може використовуватися для таких завдань, як навчання водінню, підготовка до іспитів та вивчення мов.
 Вчені з'ясували, як завантажувати знання в мозок

Комментариев нет:

Отправить комментарий